tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Emilshus signar två hyresavtal om 11 200 kvm i Småland

Publicerad: 24 november 2022, 09:07

TIll vänster Emilshus vd Jakob Fyrberg. Till höger domkyrkan i Växjö, där bolaget hyr ut 1 200 kvadratmeter till Skogsstyrelsen.

Emilshus har tecknat avtal med en elskåpstillverkare och Skogsstyrelsen om uthyrning av totalt 11 200 kvadratmeter i Hillerstorp och Växjö. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetEmilshus FastigheterSkogsstyrelsenGaroVäxjö

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


I Hillerstorp i Gnosjö kommun har Emilshus tecknat ett grönt hyresavtal med industriföretaget Garo om uthyrning av 10 000 kvadratmeter med tillträdesdatum 1 november. Företaget kommer att tillverka elskåp i lokalerna.

I centrala Växjö kommer fastighetsbolaget att hyra ut 1 200 kvadratmeter kontorsyta till Skogsstyrelsen som har vuxit ur sina nuvarande lokaler och behöver större sådana. Innan inflyttning sker kommer lokalerna att anpassas efter den nya hyresgästen.

Läs mer: Ökade kostnader och svag uthyrning – nu måste Corem sälja ännu fler kåkar

Totalt årligt hyresvärde uppgår till cirka 7,5 miljoner kronor.

– Vi är glada att Emilshus kan bistå med lämpliga lokaler som lokal förvaltningspartner när Garo fortsätter att expandera sin verksamhet i Småland och när Skogsstyrelsen behöver större lokaler i Växjö. Uthyrningarna är ett resultat av vårt kontinuerliga och strukturerade arbete med att hitta nya hyresgäster och förlänga hyresavtal, säger Jakob Fyrberg, vd för Emilshus, i en kommentar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev