onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Efterfrågan starkast vid hyrestopp

Publicerad: 9 oktober 2012, 12:03

Avkastningskrav, efterfrågan och pris på fastigheter borde rimligtvis vara störst när investerare väntar sig att hyresnivån kommer att stiga. Det är just då man kan förvänta sig en ökad lönsamhet i investeringen. I Stockholm verkar emellertid det inte vara fallet.

Ämnen i artikeln:

Leimdörfer

Avkastningskrav, efterfrågan och pris på fastigheter borde rimligtvis vara störst när investerare väntar sig att hyresnivån kommer att stiga. Det är just då man kan förvänta sig en ökad lönsamhet i investeringen. I Stockholm verkar emellertid det inte vara fallet. Enligt en ny analys från rådgivningsföretaget Leimdörfer har efterfrågan efter fastigheter i Stockholm nämligen varit störst när hyrorna har varit som högst.

Leimdörfer har studerat utvecklingen över en 30-årsperiod och sett att hyror och fastighetspriser varierat högt, som sig bör. Ett faktum som marknaden dock inte verkar ha insett.

– En förklaring till våra resultat är att investerare istället tolkar höga hyror som en signal om att dessa kommer att fortsätta stiga, säger Erik Bodin, analyschef på Leimdörfer i ett pressmeddelande.

Han lägger till att en annan förklaring är att hyres- och investeringsmarknaden påverkas på ett liknande sätt av konjunkturen.

– I goda tider är hyresgästernas betalningsvilja stark för kontor i centrala lägen, samtidigt som investerarna kan finansiera sina förvärv till attraktiva villkor och nya aktörer etablerar sig på marknaden.

Sverrir Thór

Källa: Pressmeddelande från Leimdörfer

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev