torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Efter affären – hyr ut krisande elbilsbolagets lokaler till Polestar

Publicerad: 17 april 2023, 13:39

Fastigheten "Tekniska" som Kraftstaden Fastigheter förvärvade av konkursade elbilstillverkaren Nevs i februari 2023. Till höger Polestar 5, en av de bilmodeller som ska utvecklas i lokalerna.

Kraftstaden Fastigheter hyr ut 15 000 kvadratmeter i fastigheten "Tekniska" i Trollhättan som bolaget nyligen förvärvade av elbilstillverkaren Nevs. Hyresgäst blir Volvo-ägda Polestar.

Ämnen i artikeln:

SvepetPolestarKraftstaden FastigheterTrollhättan

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Det var i slutet av februari som Kraftstaden Fastigheter meddelade att det allmännyttiga bolaget ihop med kommunen köpt fastigheten "Tekniska" på Stallbacken i Trollhättan av krisande elbilstillverkaren Nevs för 190 miljoner kronor. Detta efter att det kinesägda företaget gått dåligt ekonomiskt och behövde lägga ned produktionen på orten.

Nu meddelar Kraftstaden att man tecknat det första hyresavtalet i fastigheten. Det är Volvos elbilsmärke Polestar som förlägger sin utvecklings- och testverksamhet på 15 000 kvadratmeter. Totalt omfattar fastigheten 65 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta.

Läs också: Köper fastigheter och mark av krisande elbilstillverkare för kvarts miljard

Kraftstaden Fastigheter skriver i ett pressmeddelande att etableringsförfrågningarna skjutit i höjden efter att man gått ut med fastighetsförvärvet.

– Trollhättan har en rik historia från bilindustrin och därför känns det extra kul att få skriva nästa kapitel i utvecklingen av Polestars framtida premiumelbilar här. Etableringen adderar till vår växande europeiska forsknings- och utvecklingsavdelning där det i dagsläget arbetar fler än 800 ingenjörer i såväl Sverige som Storbritannien, kommenterar Dennis Nobelius, operativ chef på Polestar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev