söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Diös hyr ut märkesbyggnad i Skellefteå till SEB

Publicerad: 28 november 2022, 12:54

Det som var Skellefteås stadshus under perioden 1954 - 1993 kommer att hyras ut till banken SEB framöver.

Foto: Pressfoto

Diös utvecklar SEB:s nya lokaler i Skellefteå, där banken räknar med att flytta in under andra kvartalet nästa år. Byggnaden har en central plats i stadens historia.

Ämnen i artikeln:

SvepetSEBSkellefteå

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Hjorten 5 ligger i centrala Skellefteå och ägs av Diös fastigheter sedan 2015. Fastigheten består av flera byggnader och den aktuella byggnaden var under perioden 1954 till 1993 Skellefteå kommuns stadshus.

Läs mer: Nu spikas KPI: 100-tals miljoner på spel när hyrorna räknas upp

Från och med maj 2023 får byggnaden en ny hyresgäst i SEB Skellefteå som flyttar sina lokaler dit. Fram tills dess kommer Diös att utveckla lokalerna för att passa den nya hyresgästen. I ett pressmeddelande skriver fastighetsbolaget att parterna tecknat ett grönt hyresavtal.

Läs mer: Miljarder måste sparas i branschen under energikrisen – konkurshotet växer

– Vi är väldigt glada att fortsätta vårt samarbete med SEB och att utveckla deras nya lokaler till det moderna och mer effektiva kontor de söker, med hållbarhet högt upp på agendan, säger Jenny Forssell, kommersiell förvaltare, Diös Skellefteå, i en kommentar.

Huset ritades av Ivar och Anders Tengbom och utgör ett exempel på efterkrigsfunktionalism med ett enkelt och rent formspråk och där detaljer och materialval är viktiga.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev