Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Diös drog vinstlotten när Skatteverket ska flytta

Publicerad: 5 september 2022, 07:59

Foto: Pressbild/Diös

Skatteverket kommer att hyra 2 500 kvm av Diös i centrala Sundsvall i lokaler som utvecklas för myndighetens behov. Det skriver fastighetsbolaget i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Diös FastigheterSkatteverketSvepet

Skatteverket i Sundsvall med cirka 200 medarbetare efterlyser kontorslokaler som möter myndighetens behov av mer flexibla kontorslösningar. Nu har de hittat rätt hos Diös som valt ut fastigheten Borgmästaren på Thulegatan/Norra Järnvägsgatan i centrala delen av staden.

Läs mer: Skatteverket minskar lokalytorna efter pandemin: ”Grunden är att ha en flexibilitet för framtidens behov” 

Byggnaden är k-märkt men de 2 500 kvadratmetrarna kommer att utvecklas varsamt för att möta kundens behov. Dessutom förbinder sig både fastighetsägare och hyresgäst till minskad miljöpåverkan genom att ett så kallat grönt hyresavtal har upprättats, skriver Diös i ett pressmeddelande.

– Det är med stor glädje vi välkomnar Skatteverket till oss. I området kring Thulegatan/Norra Järnvägsgatan finns ett kluster av myndigheter som nu stärks i och med Skatteverkets etablering. Med expertis inom framtidens arbetssätt har vi kunnat presentera en flexibel arbetsplats i modern miljö som möter myndighetens behov och önskemål. Vi ser mycket fram emot att inleda utvecklingen av lokalerna och en fortsatt god relation med vår nya hyresgäst, säger Susanna Johansson, uthyrare på Diös Sundsvall, i en kommentar.

Skatteverket flyttar in i sina nya lokaler i början av maj 2023.

Mårten Arvidsson

Webbredaktör (vikarie)

marten.arvidsson@mittmedia.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.