fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Dansens Hus förlänger hyreskontrakt hos LO vid Norra Bantorget

Publicerad: 17 januari 2023, 08:56

Dansens Hus tecknar ett 15-årigt hyresavtal med AB Folkets Hus om fortsatt förhyrning av lokalerna vid Norra Bantorget i Stockholm. Till höger Lars Nylund, vd på AB Folkets Hus.

Foto: Google maps

Dansens Hus förlänger sitt hyresavtal med AB Folkets Hus med 15 år och stannar därmed kvar i fastigheten även efter den omfattande renoveringen som väntar.

Ämnen i artikeln:

SvepetLOStockholm

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Det framgår av ett pressmeddelande.

Dansens Hus, en scen för samtida dans i världsklass, har hyrt de 6 000 kvadratmeter stora lokalerna i Barnhuset 26 vid Norra Bantorget av AB Folkets Hus sedan 1991.

Nu har verksamheten skrivit på för ytterligare 15 år från och med hösten 2024. Med start i början av 2023 genomgår fastigheten, som uppfördes 1956-1961 efter ritningar av Sven Markelius, en omfattande renovering och kommer att hålla stängt i ett och ett halvt års tid.

Läs också: Fastighetsägarna slår tillbaka mot handeln om hyrorna: ”Inte bara deras kostnader som stiger”

– Vi är mycket glada över att välkomna Dansens Hus tillbaka till en nyrenoverad fastighet om knappt två år. Dansens Hus kommer under lång tid att fortsätta att bidra till att göra Folkets Hus till en hubb och mötesplats för kulturevenemang, möten och kongresser, säger Lars Nylund, vd på AB Folkets Hus, i en kommentar.

AB Folkets Hus ägs gemensamt av LO och en rad fackföreningar som Kommunal, Handels och Byggnads.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev