söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Coworkingoperatör blir partner till Niam i The Dockworks – ska drifta 30.000 kvm

Publicerad: 31 maj 2022, 13:20

The Dockworksprojektet, i östra Stockholm, är ritat av Brunnberg & Forshed. Kontorsfastigheten öppnar någon gång under det andra kvartalet 2025.

Niam hyr ut 3.300 kvadratmeter i The Dockworks till Helio som öppnar ytterligare en coworkingenhet. Resterande ytor, om cirka 30.000 kvadratmeter kommer Helio att drifta åt fastighetsutvecklaren.

Ämnen i artikeln:

VärtahamnenSvepetNiam FastigheterCoworking

R


Helio expanderar rejält och blir operatör för hela kontorsfastigheten The Dockworks i Värtahamnen. Niam tar in Helio som partner för att forma gästupplevelsen. 

Cirka 3.300 kvadratmeter blir vanliga coworkingytor. Resterande delar ska Helio drifta – dels via aktiviteter såsom yoga, löpklubb och andra event. Dels genom att ansvara för restauranger, kaféer, orangeri, reception, takbar, garage och lounger– man blir därmed kontakten i huset för alla hyresgäster. 

Samtliga hyresgäster kommer även att kunna ta del av kurerade program och aktiviteter med fokus på lärande, hälsa och gemenskap, enligt coworkingoperatören. 

Läs mer: Nu byter Rutger Arnhult kontor – flyttar in i Kungsledens lokaler 

– Det ska bli spännande att skapa innehållet tillsammans med Niam. Coworking är ofta synonymt med mindre bolag men här har vi ett hus på 32.000 kvadratmeter som är ritat för att både stora och små hyresgäster ska kunna jobba i en gemenskap, med stor flexibilitet och olika aktiviteter under ett och samma tak. I The Dockworks kan vi på riktigt utmana vad ett kontorshus kan och bör vara, kommenterar Patrik Åström, vd på Helio. 

Uthyrningsrådgivaren Avanti Partners har uthyrningsuppdraget för The Dockworks.

– Helios satsning i Dockworks med den hittills största anläggningen bekräftar inte bara husets, utan även områdets kvalitéer. Den här förhyrningen i kombination med att detaljplanen vann laga kraft tidigare i våras har verkligen blivit en boost för projektet”, kommenterar Håkan Klinterhäll på Avanti Partners. 

Läs mer: Klart: Detaljplanen för Värtahamnen har vunnit laga kraft 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev