Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Convendum hyr 6 800 kvm i Spårvagnshallarna i centrala Stockholm

Publicerad: 1 april 2022, 06:20

Fastigheten Spårvagnen 4 har en total uthyrningsbar yta om cirka 23 000 kvm och förvärvades av Balder 2012.

Sveriges största coworkingoperatör Convendum hyr 6 800 kvadratmeter av Balder i Spårvagnshallarna på Birger Jarlsgatan i centrala Stockholm.

Ämnen i artikeln:

SvepetConvendumBalder FastigheterStockholm

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Hyresavtalet på Birger Jarlsgatan 57 innefattar kontors- och konferensytor. Lokalerna är fördelade på fyra våningsplan och omfattar sammanlagt cirka 6 800 kvadratmeter. 

Fastigheten Spårvagnen 4 har en total uthyrningsbar yta om cirka 23 000 kvadratmeter och förvärvades av Balder 2012. Bland dagens hyresgäster finns ett gym, restauranger, kontor och bilverkstad men också Balders egna Stockholmskontor är beläget i kvarteret.

Redan i vår inleder Balder arbetet med att anpassa lokalerna för den nya hyresgästen och kommer även att ge fastighetens allmänna ytor ett ansiktslyft. 

Tillträde sker i etapper med första inflyttning i början av 2023. 

Läs mer: Convendum utökar i Göteborg – hyr av Wallenstam 

– Efterfrågan är stor och vi är glada över att kunna erbjuda både nya och befintliga medlemmar ett coworking space i de anrika Spårvagnshallarna med tillhörande konferenscenter, och även vårt nya cafékoncept Convendum Coffee i entréloungen. Det känns roligt att arbeta med Balder kring dessa lokaler och centrala affärsdistrikt, kommenterar Convendums vd Håkan Jeppsson. 

På Balders stockholmskontor upplever man också en stor efterfrågan på kommersiella lokaler:

– Vi har länge haft en dialog med Convendum och det känns bra att vi nu har enats kring vad vi hoppas ska bli den första av många gemensamma etableringar. Det är viktigt för oss som fastighetsägare och hyresvärd att vara lyhörda så att våra kunder trivs och har möjlighet att utveckla sin verksamhet, kommenterar Martin Berg, regionchef för kommersiella lokaler på Balder. 

Convendum har i dag cirka 50 000 kvadratmeter i drift i Stockholm och lite drygt 25 000 kvadratmeter ytterligare kontrakterade. I Göteborg har man 10 000 kvadratmeter i drift. 

Läs mer: Coworking på frammarsch när restriktionerna lättar 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev