onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Collector väljer Humlegården – skapar nytt kontor på Östermalm

Publicerad: 23 november 2022, 08:06

Fastigheten Humlegården 60 på Linnégatan 2 har lockat många fastighetsbolag. Bland annat Hemsö och Fastator – och tidigare Oscar Properties. Ny flyttar Collector Bank, där Erik Selin är storägare, in. Foto: Humlegården

Collector Bank, där Balders vd Erik Selin är storägare och styrelseordförande, har sökt nya lokaler när man samlokaliserar Stockholmskontoren. Nu har man bestämt sig – valet föll på en 825 kvadratmeter stor lokal på Östermalm.

Ämnen i artikeln:

SvepetErik Selin

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Nischbanken Collector har kontor i Göteborg (huvudkontor), Oslo och Helsingfors samt ett flertal i Stockholm, bland annat på Birger Jarlsgatan 12 (Styckjunkaren 6) ett stenkast från Stureplan och Nybroviken. Olov Lindgren äger fastigheten.

Men när banken, som har ett särskilt fokus på medelstora företags behov, ska samlokalisera lokalerna väljer man att lämna fastigheten som Olov Lindgren förvärvade av Humlegården 2010.

Läs mer: Överklagan och avgång efter fängelsedomar mot Baldertoppar i Collectormålet

Man flyttar istället till Humlegårdens fastighet Humlegården 60 på Linnégatan 2, en knapp kilometer från kontoret på Birger Jarlsgatan, med utsikt över parken Humlegården.

Fastighetens utgörs av tre hus med vitt skilda karaktärer, från 1880-tal till 1960-tal.

Sedan tidigare finns Hemsö och Fastator i fastigheten. Och för inte så länge sedan lämnade Oscar Properties lokalerna i fastigheten för att flytta till EQT-profilen Caspar Callerströms fastighet Guldfisken 31 på Nybrogatan.

Läs mer: Balder köper ny tomt av Circle K – planerar 1 000 bostäder

– Vi fastnade direkt för läget och ser fram emot att skapa ett attraktivt kontor för alla våra medarbetare tillsammans med Humlegården. Vi värdesätter också planlösningen som ger god möjlighet att bjuda in både existerande och potentiella kunder till möten i våra lokaler. För oss var det viktigt att finna ett samarbete med en långsiktig aktör och vi är mycket nöjda med vårt val, kommenterar Madeleine Mörch, head of IR and communications på Collector Bank.

Sedan 2011 sitter Erik Selin i Collectors styrelse. 2020 tog Selin över ordförandeklubban i banken– han är även störst aktieägare i banken tillsammans med Balders aktier.

Störst aktieägare i Collector

• Fastighets AB Balder, 44,1 %.
• Erik Selin, 16,7 %.
• StrategiQ Capital AB, 6,9 %
• Helichrysum Gruppen AB, 3,6 %.
• State Street Bank and Trust Company, 3,3 %.
• SEB Life International, 2,1 %.

Källa: Collector Q3 2022

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev