torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Catena bygger 33 000 kvm logistik i Jönköping

Publicerad: 25 april 2023, 06:56

Till vänster Catenas vd Jörgen Eriksson.

Foto: Pressfoto

Catena kommer att uppföra en ny logistikbyggnad i Jönköping. Det första hyresavtalet om 9 000 kvadratmeter har tecknats med Nowastate Logistics. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetCatena FastigheterJönköping

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


I mars förvärvade Catena fastigheten Stigamo 1:49 i Jönköping av Nivika. Nu meddelar bolaget att det planerar att uppföra en 33 000 kvadratmeter stor logistikbyggnad där, en investering som uppges uppgå till 379 miljoner kronor.

Samtidigt går Catena ut med att bolaget tecknat det första hyresavtalet byggnaden. Det är tredjepartslogistikföretaget Nowaste Logistics som kommer att hyra 13 000 kvadratmeter på nio år, företaget har option på att hyra den resterande ytan också.

Läs också: Fastighetsbolagen som handlas till premie: "Värderingarna något ansträngda"

Nowaste Logistcs planerar att använda anläggningen för hantering av godsflöden för Granngården som är en återförs

äljare av produkter för trädgård och lantbruk.

Den nya byggnaden kommer att uppföras med trästomme och beräknas få byggstart under tredje kvartalet 2023 med inflyttning under fjärde kvartalet 2024.

– Vi vill växa med våra hyresgäster och att Catena bidrar till Nowaste Logistics etablering på en ny geografisk marknad ligger helt i linje med den strategin. Vår långa historia tillsammans, där vi i olika etapper adderat nya lagerytor på Logistikposition Tostarp i Helsingborg, gör att vi känner oss väldigt trygga med upplägget och vi ser fram emot ett framgångsrikt samarbete även i Jönköping, kommenterar Jörgen Eriksson, vd Catena.

Läs också: Experterna om marknaden 2023 – segment för segment

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev