Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Castellums första hyresgäst klar till Uppsala Lighthouse

Publicerad: 21 september 2022, 07:42

Bild 1/2  Kontorshuset Uppsala Lighthouse, i Främre Boländerna, mäter 12 000 kvadratmeter fördelat på 8 våningar. Inflyttning är beräknad till 2025.

Redan nu är första hyresgästen till Castellums kontorshus Uppsala Lighthouse i Främre Boländerna klar, det handlar om Heat Restauranger som flyttar in på bottenplan. Huset beräknas vara klart för inflyttning 2025.


Ämnen i artikeln:

CastellumUppsala

Castellum satsar stort på bottenvåningen, som öppnar upp sig mot parken utanför. Tanken är att knyta samman företagskvarteret med de gröna ytorna, att skapa en naturnära helhet.

– Vi vill skapa en mötesplats för företagen i huset och i hela området. Det här är ett fantastiskt utvecklingsområde i ett centralt läge, lika nära resecentrum som Stora torget. Det här blir en ny del av innerstaden, dessutom med gröna omgivningar, kommenterar Theresa Söderlund, projektuthyrare på Castellum Uppsala. 

Läs mer: Klart: Stordalen får öppna sitt tredje hotell i staden – 300 meter från Resecentrum 

Detaljplanen för Främre Boländerna vann nyligen laga kraft. Castellum är stor fastighetsägare i området och ska påbörja arbetet med att skapa Uppsalas nya etableringsområde för Life science, tech och innovation i det gamla lättindustriområdet. Läs mer här

– Vi är glada över att redan i en tidig fas ha hittat ett samarbete med Castellum gällande Främre Boländerna, kommenterar Jesper Hofmann, vd på Heat Restauranger.

Läs mer: Castellum köper 7:e i Främre Boländerna: ”Att utveckla ett område så nära city är unikt” 

Bakom kedjan Heat står krögaren Daniel Wärnmark som öppnade sin första restaurang just i Uppsala. I dag har man 15 restauranger runt om i landet. 

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

CastellumUppsala

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.