Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Castellum tillträder Torsplan 2

Publicerad: 31 januari 2017, 12:43

Torsplan etapp 2. Arkitekt: BAU.

På onsdagen tillträder Castellum kontorsfastigheten Torsplan 2 i framväxande Hagastaden i Stockholm, som de köpte av NCC i slutet av 2015 för 1,6 miljarder.

Ämnen i artikeln:

HagastadenCastellumNCCStockholm

På onsdagen tillträder Castellum kontorsfastigheten Torsplan 2 i framväxande Hagastaden i Stockholm, som de köpte av NCC i slutet av 2015 för 1,6 miljarder.

Fastigheten omfattar 23 000 kvadratmeter blir en del av life science-området som växer fram i stadsdelen.

Stockholms Läns Sjukvårdsområde är den största hyresgästen i de 18 800 kvadratmeter som är kontor. I övrigt finns även affärer och restauranger i fastigheten. Huset profilerar sig genom en velodromliknande löparbana på taket.

Vi äger och förvaltar nu en juvel i det starkaste tillväxtområdet i Stockholm – och har därmed utökat vårt samlade innerstadsbestånd till 90 000 kvadratmeter, säger Anders Nilsson, VD Region Stockholm Castellum.

Fastigheten är även förberedd för direkt access till den planerade gula tunnelbanelinjen. Den är fullt uthyrd och den genomsnittliga kontraktstiden är cirka 9,2 år.

Totalt ska cirka 50 000 arbetsplatser och 6 000 bostäder byggas i Hagastaden, som är en del av både Stockholm och Solna kommun.

Vi fortsätter att koncentrera oss på utvalda delmarknader, där vi kan förvalta och utveckla fastigheter av hög kvalitet, säger Anders Nilsson.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev