Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Bygger nytt och hyr ut till Volvo

Publicerad: 20 oktober 2016, 11:00

Tornstaden har fått uppdrag av Volvo Personvagnar AB att uppföra en ny bilserviceanläggning på cirka 19 000 kvadratmeter för dotterbolaget Volvo Bil.


Ämnen i artikeln:

GöteborgTorslandaTornstaden fastigheterVolvo

Volvo Personvagnar har också tecknat kontrakt om att hyra fastigheten av Tornstaden.

Byggnationen av den nya Volvo Bil-anläggningen i Torslanda är påbörjad och när den är färdigställd kommer den att innehålla kontor, verkstad och bilförsäljning med en totalyta på
cirka 10 500 kvadratmeter. I uppdraget som Tornstaden tilldelats ingår även byggnation av ett parkeringshus om cirka 8 500 kvadratmeter i direkt anslutning till bilserviceanläggningen.

Volvo Bil hyr idag en äldre byggnad för bilförsäljning och kontor på samma fastighet som den nya anläggningen kommer att uppföras. Tornstaden förvärvade sommaren 2016 fastigheten för att möjliggöra byggnationen av den nya anläggningen.

Kontor, verkstad och bilförsäljning beräknas vara inflyttningsklara i december 2017, därefter rivs den gamla byggnaden för att ge plats åt ett nytt parkeringshus. Byggnationen i sin helhet är färdigställd sommaren 2018.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.