fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Bygger Arena i Karlskrona

Publicerad: 12 oktober 2016, 05:29

Brinova köper fastigheten med Idrottshallen och Östersjöhallen i centrala Karlskrona och tecknar ett 25-årigt hyresavtal med kommunen.

Ämnen i artikeln:

Brinova FastigheterKarlskrona

Brinova har vunnit Karlskrona kommuns upphandling av ny idrotts- och eventarena i Karlskrona. Brinova köper fastigheten med Idrottshallen och Östersjöhallen på Trossö i centrala Karlskrona för 10 miljoner. Samtidigt tecknar kommunen och Brinova ett 25-årigt hyresavtal till ett värde av cirka 300 miljoner. Brinova tillträder fastigheten den 1 januari 2017 och planerar då att påbörja arbetet med att bygga den nya arenan.

Arenan på 8 000 kvadratmeter ska stå klar under hösten 2018 och inrymma sporter som handboll och innebandy samt olika typer av evenemang.

I arbetet med byggnation av den nya arenan ska den gamla idrottshallen från 1961 byggas om och delar av Östersjöhallen från 1986 rivas och byggas till.

– Det här är det största byggprojektet hittills för Brinova. Vår ambition är att vara en betydande och intressant fastighetsaktör i Karlskrona, säger Per Johansson, vd för Brinova.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev