söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Bygger 36 000 kvm fryslager och kontor utanför Helsingborg

Publicerad: 25 april 2023, 09:41

Frigoscandias planerade anläggning i Hyllinge utanför Helsingborg.

Foto: Logicenters

Logicenter står bakom en satsning på ett 36 000 kvadratmeter stort fryslager och huvudkontor åt Frigoscandia utanför Helsingborg.

Ämnen i artikeln:

SvepetLogicentersSkåne

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Frigoscandia är Nordens ledande aktör inom temperaturkontrollerad livsmedelslogistik. Nu har bolaget tecknat ett hyresavtal med Logicenters om förhyrning av en ny logistikanläggning i Hyllinge i Åstorps kommun nordost om Helsingborg, i direkt anslutning till E4:an och inte långt från E6:an.

Den nya anläggningen kommer när den står färdig i slutet av 2024 att omfatta 36 000 kvadratmeter och vara speciellt anpassad för lagring av livsmedel i flera temperaturzoner. Det blir Frigoscandias största anläggning och kommer förutom lagerytorna även att innehålla kontorsytor på 2 500 kvadratmeter dit bolaget flyttar sitt huvudkontor.

Läs också: Fastighetsbolagen som handlas till premie: "Värderingarna något ansträngda"

– Det är med glädje som vi kan kommunicera den här affären efter att vi jobbat länge med det här projektet. Anläggningen kommer att bli Frigoscandias framtida nav för hela södra Sverige och det känns väldigt bra att vi har kunnat erbjuda denna möjlighet. För oss är det glädjande att vi stärker ett ytterligare utvecklingsprojekt med att bygga in en kyl- och frysanläggning, kommenterar Matthias Kettelhoit, vd på Logicenters.

Croisette var rådgivare åt Logicenters i samband med uthyrningen till Frigoscandia.

Läs också: Experterna trendspanar: Så kommer marknaden utvecklas

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev