Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Bostadsbolaget bygger hyresrätter i Askim

Publicerad: 10 mars 2016, 13:39

Illustrationen visar hur en bebyggelse kan se ut, sedd från norr. Bild: Göteborgs stad.

Kommunstyrelsen i Göteborgs föreslås av byggnadsnämnden att vid sitt nästa möte anta detaljplanen för 95 nya hyresrätter i Askim. Området är markanvisat till det allmännyttiga Bostadsbolaget.


Ämnen i artikeln:

Bostadsbolaget GöteborgGöteborg

Kommunstyrelsen i Göteborgs föreslås av byggnadsnämnden att vid sitt nästa möte anta detaljplanen för 95 nya hyresrätter i Askim.

Planområdet ligger mellan Askimsbadet och Hultåsens naturreservat, cirka åtta kilometer utanför centrala Göteborg. Området omfattar cirka tre hektar, varav den mesta marken ägs av kommunen.

Området är markanvisat till det allmännyttiga Bostadsbolaget, som ska bygga totalt fem huskroppar med 95 lägenheter på marken som idag mestadels utgörs av en grusbollsplan.

Under planprocessen har planen flertalet gånger avstyrkts av fastighetsnämnden, stadsdelsförvaltningen, miljö- och klimatnämnden och förvaltningen kretslopp och vatten. Det har berott på bland annat för låg exploateringsgrad, att man tycker att planen strider mot översiktsplanen och att tillgängligheten till badet och grönområden minskar.

Synpunkterna är nu beaktade och inarbetade i detaljplanen, och alla nämnder tillstyrkte planen inför byggnadsnämndens beslut.

Länsstyrelsen bedömer att planen kan accepteras och därför inte kommer att prövas om den antas.

Kommunstyrelsen behandlar frågan på sitt nästa möte den 16 mars.

Maria Nordlander

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.