Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

#bopol: partierna om marknadshyror

Publicerad: 14 april 2016, 07:50

Sveriges Riksdag.

Foto: Mattias Fröjd.

I den bostadspolitiska debatten kan det ibland vara svårt att orientera sig bland frågor, åsikter och rapporten. I ett försök att råda bot på förvirringen kommer Fastighetsnytt i en serie artiklar fråga riksdagspartiernas bostadspolitiska personer var de står i olika frågor. I dag har turen kommit till marknadshyrornas vara eller icke-varande.


Ämnen i artikeln:

SocialdemokraternaLiberalernaVänsterpartietRegeringenModeraternaRiksdagenSverigedemokraternaKristdemokraternaMiljöpartietCenterpartiet

I den bostadspolitiska debatten kan det ibland vara svårt att orientera sig bland frågor, åsikter och rapporten. I ett försök att råda bot på förvirringen kommer Fastighetsnytt i en serie artiklar fråga riksdagspartiernas bostadspolitiska personer var de står i olika frågor.

I dag har turen kommit till marknadshyrornas vara eller icke-varande – en fråga som bland annat diskuteras i de något hemlighetsfulla bostadspoliska samtalen mellan regeringen, Vänsterpartiet och de fyra allianspartierna. Marknadshyror ses av några som lösningen på bostadsbristen, av andra som djävulens påfund.

Vad tycker ditt parti om marknadshyror?

V Nooshi Dadgostar foto vänsterpartiet botkyrka

S Johan Löfstrand

C Ola Johansson foto centerpartiet2

L Robert Hannah foto liberalerna

M Ewa Thalén Finné foto riksdagen

KD Caroline Szyber foto

Sd Roger Hedlund foto riksdagen

För att få veta mer om var miljöpartiet och bostadsminister Mehmet Kaplan står i frågan, läs en lång intervju med honom här.

Maria Nordlander

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.