söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Bonnier Fastigheter hyr ut helt våningsplan i Centralhuset

Publicerad: 25 maj 2023, 07:31

Centralhuset vid Uppsala centralstation.

Foto: Bonnier fastigheter

Bonnier Fastigheter hyr ut 2 100 kvadratmeter till Domstolsverket i Centralhuset intill Uppsala station. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetBonnier FastigheterUppsala

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Det är Förvaltningsrätten som kommer att hyra ett helt våningsplan av Bonnier Fastigheter i Centralhuset, eller Fålhagen 70:1, som bolaget förvärvade 2018. Det innebär att domstolen flyttar från sina nuvarande lokaler på Smedsgränd 22 – Dragarbrunn 24:1 som ägs av Vasakronan – där man delar hus med Uppsala tingsrätt.

Förvaltningsrätten får tillträde till lokalerna under andra kvartalet 2024.

Läs också: Köpsuget tillbaka för NREP: ”Sneglar på kontor i Stockholm”

– Vi är väldigt glada över att flytta förvaltningsrätten till Centralhuset på Stationsgatan 12. I och med flytten separerar vi förvaltningsrätten från tingsrätten vilket skapar bättre möjligheter att ge de båda domstolarna mer ändamålsenliga lokaler i centralt läge. Det centrala läget intill Uppsala centralstation skapar optimala förutsättningar för domstolens medarbetare och övriga som besöker förvaltningsrätten. De gemensamma ytor som erbjuds i huset ger ett mervärde för våra medarbetare, säger Fredrik Rönneke, lokalenhetschef på Domstolsverket, i en kommentar.

Byggnaden ligger i direkt anslutning till Uppsala centralstation och utvecklas just nu till en modern och flexibel kontorsfastighet. I markplan kommer ägaren inom kort att inviga ett så kallat Bonnier Fastigheter Business Center, ett koncept som sedan tidigare finns i Muninhuset i Uppsala och på Sveavägen 53 i Stockholm.

Andra hyresgäster som tecknat avtal om lokaler i Centralhuset är Rejlers, Ernst & Young och Btwentyfour.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev