fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Bilder: Polestar öppnar intill köpcentrum – testar nytt koncept

Publicerad: 24 oktober 2022, 21:31

Polestar planerar att lansera fyra nya elbilar under de kommande fem åren. Nu i oktober lanserade företaget sin helt nya elektriska prestanda-SUV med namnet Polestar 3. Foto: Polestar/Bergvik

Volvos prestandamärke Polestar etablerar sitt sjätte showroom i Sverige. Elbilsbolaget flyttar in i Bergvik köpcentrum i Karlstad.

Ämnen i artikeln:

SvepetPolestarKarlstad

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Det är centrumägaren Eurocommercial, via förvaltaren Newsec, som hyr ut lokalerna till Polestar.

– Vi etablerar oss i en separat lokal som vi bygger upp vid köpcentret. Det är en pilot för ett nytt koncept och ny design som vi testar för första gången, säger John Eriksson, på Polestars kommunikationsavdelning, till Fastighetsnytt.

Bild 1/2  Polestars separata lokal i Bergvik ligger utanför själva centrumet. Här är en exteriör bild på anläggningen

Enheten blir elbilsmärkets sjätte i Sverige sedan lanseringen 2020 – globalt har bolaget runt 150 etableringar.

Polestar finns sedan tidigare i: PK-huset i Stockholm (Pembroke), Verkstadsgatan i Umeå (Persson Invest), Kungsportavenyn i Göteborg (Wallenstam), Södra Tullgatan i Malmö (Vasakronan) och vid Landvetters flygplats

Dessutom finns bolagets huvudkontor i Göteborg i Torslanda på Assars Gabrielssons väg 9. Fastigheten, "Kuben" (se bild nedan), ägs av AutoLogistikk Property AB som ägs av CBRE/Allianz och förvaltas av Swisslife/Wilfast.

Atrium Ljungberg hyr även ut 3 800 kvadratmeter till Polestars digitala avdelning i fastigheten M2:an på Lindholmen i Göteborg. Polestar har även ett regionalkontor i Saabstaden Trollhättan där man hyr av Kraftstaden i Innovatum District.

"Kuben" i Torslanda. Polestars huvudkontor har ritats av Bornstein & Lyckefors och har tre våningsplan om 3 800 kvadratmeter. Fastighetsägare är CBRE/Allianz. Foto: Google maps

Eurocommercial äger 7 köpcentrum i Sverige

Fastighetsägaren i Karlstad Eurocommercial äger totalt sju köpcentrum i Sverige: Valbo i Gävle, C4 Shopping i Kristianstad, Grand Samarkand i Växjö, Hallarna i Halmstad, Ingelsta Shopping i Norrköping, Elins Esplanad i Skövde och Bergvik i Karlstad.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev