Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Uthyrning

Beslut om 800 nya hyresrätter

Publicerad: 31 Januari 2012, 22:00

Beslut om 800 nya hyresrätter Alliansen beslutar under onsdagen om nyproduktion av totalt cirka 800 lägenheter som Stockholmshem planerar i tre projekt…


Källa: Pressmeddelande Äldre- och ytterstadsroteln, Stockholms stad

Beslut om 800 nya hyresrätter

Alliansen beslutar under onsdagen om nyproduktion av totalt cirka 800 lägenheter som Stockholmshem planerar i tre projekt.

Det gäller 330 lägenheter i Annedal, 200 på Södermalm och 270 lägenheter för SHIS verksamhet i Västertorp.

I Annedal och på Södermalm görs projekten möjliga tack vare inköp av projektfastigheter. Lägenheterna i kvarteret Linaberg i Annedal byggs på en tidigare industritomt invid det nya bostadsområde som kommer vara platsen för en bostadsutställning i augusti i år.

I kvarteret Grimman, omslutet av Wollmar Yxkullsgatan, Timmermansgatan och Maria Prästgårdsgata, på Södermalm omvandlar och river Stockholmshem delar av den tidigare ägaren Locums gamla uttjänta lokaler och ett hotellhem för att skapa ett nytt bostadskvarter.

SHIS bostäder i kvarteret Bjällerkransen i Västertorp byggs som kompletteringsbebyggelse på Stockholmshems egen mark. Boendet kommer att användas som korttidsboende för familjer samt ungdomar och ensamstående vuxna med särskilda behov.

Samtliga lägenheter i Annedal och på Södermalm kommer att hyras ut via Stockholms stads bostadsförmedling. Bostäderna i Västertorp förmedlas genom SHIS.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.