måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Barings hyr ut 3 000 kvm till tidningsföretag i gamla tryckeriet i Akalla

Publicerad: 9 mars 2023, 07:22

Premo kommer att hyra 3 000 kvadratmeter i Vanda 3 i Akalla som tidigare inrymde DN:s och Expressens tryckeri.

Foto: Pressfoto

Barings har tecknat avtal med Premo om uthyrning av totalt 3 000 kvadratmeter i den gamla tryckerifastigheten i Akalla.

Ämnen i artikeln:

SvepetBaringsSollentunaStockholm

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Barings äger fastigheten Vanda 3, där DN och Expressen tidigare trycktes, i Akalla i norra Stockholm sedan i höstas. Då förvärvade man den från Pictet och Brunswicks gemensamma bolag Impeo properties.

Nu meddelar Barings att bolaget att den befintliga hyresgästen Premo, en tidningsdistributör som ägs av DN och Svenska Dagbladet, utökar sina 1 000 förhyrda kvadratmeter till totalt 3 000 kvadratmeter. Utökningen sker i en tillbyggnad till fastigheten.

Barings skriver att uthyrningen är en del av ett större utvecklingsprojekt på och runt fastigheten, med ytterligare möjligheter för att utveckla logistik, lager eller datacenter med start ESG-profil.

– Vår utveckling av Vanda fortskrider enligt plan, vilket framgår av Premos beslut att investera i sin framtid här och utöka sin verksamhet. Vi ser fram emot att fortsätta att utveckla fastigheten, inklusive dess miljömässiga meriter, till nytta för både befintliga och nya hyresgäster, samtidigt som vi bidrar positivt till den ekonomiska utvecklingen i området kring fastigheten, säger Kristina Johnson, Head of Sweden Real Estate Asset Management på Barings, i en kommentar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev