Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Bananpiren hyrs ut för evenemang

Publicerad: 7 december 2015, 13:47

Bananpiren till höger i bild.

Foto: Älvstranden Utveckling.

En del i Frihamnen, en del i stadsutvecklingsprojektet Älvstaden i Göteborg, är den så kallade Bananpiren, som under de närmsta fem åren ska vara öppen för olika typer av evenemang.


Ämnen i artikeln:

Älvstranden UtvecklingGöteborg

Frihamnen i Göteborg står inför en stor omvandling, som en del av stadsutvecklingsprojektet Älvstaden i Göteborg. En del i Frihamnen är den så kallade Bananpiren, som under de närmsta fem åren ska vara öppen för olika typer av evenemang.

Bananpiren är 630 meter lång, 90 meter bred och ligger cirka 180 meter från GöteborgsOperan. Efter att bananlastningen vid millennieskiftet flyttade till Yttre Hamnen började området istället användas för olika typer av arrangemang. Bland annat har STC-rallyn hållits här, men också musikevenemang som Metal Town och Stay Out West.

Bolaget Älvstranden Utveckling letar nu efter en aktör som vill driva området under de närmsta fem åren.

Piren är en väl inarbetad eventarena mitt i stan och vi förväntar oss många seriösa ansökningar, säger Lena Andersson, vd på Älvstranden Utveckling.

Ansökningstiden går ut 7 januari.

Redaktionen

Källa: Älvstranden Utveckling

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.