Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Bamse och Kalle flyttar - Egmont hyr av Stena i klassisk kontorsbyggnad

Publicerad: 7 juli 2022, 09:07

Story House Egmont, med bland annat flaggskeppen Bamse och Kalle Anka, flyttar sitt kontor till Stena Fastigheters kontorshus Altona 1. Foto: DANCINGCAMERAS.COM och Egmont

Stena Fastigheter har skrivit avtal med förlaget Story House Egmont om att hyra ut ett våningsplan i Altona-huset i Malmö. Det skriver bolaget i ett pressutskick.

Ämnen i artikeln:

Västra HamnenSvepetStena FastigheterMalmö

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Story House Egmont, som bland annat ger ut serietidningarna Kalle Anka, Bamse och Fantomen, flyttar sitt kontor från Västra Hamnen till Malmö city.

Med start den 1 februari 2023 kommer förlaget att hyra ett våningsplan på 870 kvm i det klassiska kontorshuset Altona 1 på Studentgatan mitt i centrala Malmö. Huset uppfördes 1967 efter ritningar av Fritz Jaenecke och Sten Samuelson.

Läs mer: 35 under 35: Morgondagens makthavare i fastighetsbranschen - hela listan 2021 

Innan tillträdesdatumet kommer Stena i samarbete med bolaget Demontera att totalrenovera och anpassa lokalerna för den nya hyresgästen. Stort fokus kommer enligt fastighetsbolaget att ligga på en varsam och hållbar renovering där 80 procent av bygginventarierna kommer att återbrukas.

– Det känns otroligt spännande att göra denna renoveringsresa med ett så innovativt bolag som Egmont, som dessutom ligger i framkant av digitaliseringen och är en betydande arbetsplats för Malmö. Lokalen totalrenoveras för att anpassas till Story House Egmonts uppdaterade varumärke och skapa en attraktiv arbetsplats för ca 80 medarbetare, säger Kasia Ljungberg, fastighetschef på Stena Fastigheter, i en kommentar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev