Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Balderchefen: ”Även om coworkingtrenden stagnerar är min övertygelse att vår produkt kommer stå sig”

Publicerad: 1 april 2022, 08:53

Martin Bergs Balder gör en stor uthyrning i Spårvagnen 4. Spårvagnshallarna uppfördes 1905 i samband med att hästspårvagnarna avvecklades och spårvägstrafiken elektrifierades

Foto: Balder/Wikimedia

Balder gör en av årets största kontorsuthyrningar när Convendum flyttar in i Spårvagnshallarna. Vi frågade Balders Martin Berg hur han ser på framtiden för coworking.


Ämnen i artikeln:

Balder FastigheterCoworkingConvendumFem frågor

Hej, Martin Berg, regionchef kommersiellt på Balder, som hyr ut nästan 7 000 kvadratmeter till Convendum. Hur lämpar sig Spårvagnshallarna för coworking?
– Den passar ypperligt för coworking. I huset finns en stor ljusgård som man möts av, sedan är det kontor uppåt i huset. Ljusgården kommer att bli navet för Convendum med en stor lounge. En härlig känsla direkt när man kommer in i huset från Birger Jarlsgatan. Hela ljusgården kommer nu att börja renoveras. 

Är det flera nuvarande verksamheter som flyttar därifrån?
– Vi har fått uppsagda kontrakt som har gjort att vi har fått den här möjligheten. Spårvagnshallarna har i princip alltid varit fullt uthyrt. Men en effekt av pandemin är att de stora hyresgästerna har sett över sitt bo, flera av dem har suttit i huset väldigt länge. 

Nu gör ni en av årets största kontorsuthyrningar.
– 7 000 kvadratmeter är inte varje dag man hyr ut. Nu ska vi bara driva igenom en hyresgästanpassning med ett etappvis tillträde. Inflyttningen kommer ske löpande under 2023. 

Läs även: Moms, kontor och delade ytor - så funkar det

Är coworking något som kommer fortsätta ta central yta?
– Det vi hör från kunderna är att man vill ha flexibiliteten både på avtalslängder och storlek. Sedan kommer den marknaden också att mättas, självklart. I det här fallet tror vi dock att vi har en så pass bra produkt, bara fem minuter från Stureplan, med ett garage med cirka 200 garageplatser samt gym och restaurang i fastigheten. Även om trenden stagnerar är min övertygelse att vår produkt kommer stå sig. 

Skulle du själv kunna tänka dig sitt i coworking?
– Nu är ju jag fastighetsägare. Vi har vårt eget kontor i Spårvagnshallarna så vi kommer ta del av det på så sätt. Men jag tror inte Balder kommer sätta sig i coworking, det är lite emot vår affärsidé. Jag personligen skulle däremot kunna tänka mig det. 

Läs även: Castellum såg sämre marknad i Stockholm - sugna på Finland 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.