måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Balder hyr ut 1 100 kvm i Varvsstaden till hållbarhetskonsulter

Publicerad: 25 oktober 2022, 09:45

Företaget Position Green, med konsulter inom hållbarhet, kommer att hyra 1 100 kvm i Magasinet i Varvsstaden, Malmö.

Foto: Pressfoto

Konsultföretaget Position Green flyttar sin verksamhet till 1 100 kvadratmeter i Balders kontorsbyggnad Magasinet i Varvsstaden i Malmö.

Ämnen i artikeln:

SvepetPeabBalder FastigheterMalmöSkåne

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Nu har en av byggnaderna i området Varvsstaden i Malmö, Magasinet, fått en ny hyresgäst i Position Green. Hållbarhetskonsultföretaget kommer att hyra 1 100 kvadratmeter i byggnaden, som förvaltas av Balder, där de kommer att bedriva både kontor och mötesplats.

Orsaken till flytten är att efterfrågan på företagets tjänster, som kretsar kring konsultverksamhet på hållbarhetsområdet, vuxit så snabbt att man behöver större lokaler.

– Vi är mycket stolta över att vara en del av Varvsstaden och tillsammans med Peab bidra till Malmös stadsutveckling. I Varvsstaden tillåts varvsarvet leva kvar i en ny era och här står återbruk och hållbarhet i centrum, både när vi renoverar och bygger nytt. Att en verksamhet med så tydlig hållbarhetsprägel som Position Green väljer att etablera sig här ser jag som ett kvitto på att det vi gör är rätt, säger Jesper Kristensen, regionchef på Balder, i en kommentar.

Stadsdelen Varvsstaden i Malmö, med industrihistoriska anor ända sedan 1700-talet, utvecklas av jv-bolaget Varvsstaden AB som ägs av Balder och Peab. Målet är en hållbar stadsdel med bostäder, butiker, restauranger och kontor.

Helt klart beräknas Varvsstaden stå år cirka 2035.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev