söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Bageri, koreanskt och gym – de öppnar i nya Ersta sjukhus

Publicerad: 9 maj 2023, 07:09

Nya Ersta sjukhus entré från Folkungagatan. Till höger Ersta diakonis fastighetschef Björn Övermark.

Foto: Pressfoto

En rad verksamheter öppnar när nya Ersta sjukhus öppnar efter den fyra år långa byggtiden. Bland annat slås portarna upp till en restaurang med bageri, ett gym och ett koreanskt snabbmatställe.

Ämnen i artikeln:

SvepetByggStockholm

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Sedan 2019 har byggnationen av en ny sjukhusbyggnad pågått vid Folkungagatans östra ände. När Ersta diakoni, som driver Ersta sjukhus, öppnar den nya anläggningen i september kommer den att kunna ta emot 100 000 patienter årligen och fungera som ett komplement till övriga sjukhusbyggnader.

Nu har den ideella föreningen tecknat hyreskontrakt med en rad publika verksamheter som kommer att öppna i eller i anslutning till den nya byggnaden i samband med att den invigs:

Läs också: Lista: Alla nya byggprojekt i Stockholm

STC Training Club, ett gym på 500 kvadratmeter med fokus på funktionell träning, styrke- och konditionsträning och personlig träning.

Paulinas Kök & Kakeri, en restaurang med fullständiga rättigheter med tillhörande bageri och kafé och en butiksdel. Drivs av Paulina Wahlström och Karin Sundqvist som idag bland annat står bakom Kaanans Trädgårdscafé i Bromma.

K-town street food är ett koreanskt snabbmatställe. Friterat, picklat och goda såser utlovas i regi av Ashkan Halvaei.

Apoteket Sverige öppnar en 100 kvadratmeter stor butik.

– Vi är glada att kunna presentera våra nya samarbetspartners i form av ett välsorterat apotek, ett toppmodernt träningscenter och fler högkvalitativa matställen. Till Erstaklippan är du alltid välkommen, vare sig du är patient på sjukhuset eller ej, kommenterar fastighetschef Björn Övermark och fortsätter:

– Ersta nya sjukhus är en sjukhusbyggnad utöver det vanliga. Här förenar vi evidensbaserad design med ett historiskt arv.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev