fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Babybjörn flyttar HK från Solna till Sundbyberg

Publicerad: 8 december 2022, 07:08

Hit till Fabriksparken, som ägs av Skandia Fastigheter, flyttar Babybjörn sitt huvudkontor.

Foto: Skandia Fastigheter

Babybjörn lämnar huvudkontoret i Bergshamra, i Solna, för att flytta till grannkommunen Sundbyberg. Där hyr man en nyrenoverad industrilokal om 1 400 kvadratmeter i Fabriksparken.

Ämnen i artikeln:

SvepetSkandia FastigheterFortifikationsverketSundbyberg

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Babybjörn, som grundades 1961 och är dotterbolag Lillemor Design AB – vilket i sin tur ägs av grundaren Björn Jakobson och hans hustru Lillemor Jakobson, flyttar sitt huvudkontoret från Piper väg i Bergshamra till Sundbyberg.

Detta då fastighetsägaren Nyfosa i fjol sålde kontorsfastigheten i Bergshamra, Skogskarlen 3, till Fortifikationsverket. I Skogskarlen 3, med utsikt över Brunnsviken, planeras för ett nationellt cybersäkerhetscenter.

Läs mer: Nyfosa säljer fastighet i Solna till försvaret – som satsar 900 miljoner

Babybjörn flyttar till Skandia Fastigheters Fabriksparken (tidigare kvarteret Kabeln) på Esplanaden 1. Det handlar om en industribyggnad från 1800-talet som omvandlats till kontor med högt till tak och flexibla planlösningar.

Babybjörn hyr 1 400 kvadratmeter – bland annat ska Skandia skapa en sömnadsateljé åt bärselebolaget i deras nya HK.

– Dessa kompletteras bland annat med en stor lounge med showroom och en studio för fotografering av produkter. Här har man verkligen gjort hemläxan, men det är samtidigt viktigt att verksamheter kan utvecklas och förnyas i sina befintliga lokaler, så ytornas flexibilitet är a och o, säger Markus Pfister, fastighetschef för kontor på Skandia Fastigheter, i en kommentar.

Läs mer: Hyr ut till Convendum i industrihistoriskt kvarter i Sundbyberg

Hälften av fastighetselen är enligt Skandia egenproducerad via en solenergianläggning på taket. På helgerna när kontorsverksamheten inte är i gång säljer man elen till elnätet.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev