Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Avtal klart om BAS Barkarby

Publicerad: 21 juni 2016, 08:02

Kommunstyrelsen i Järfälla kommun fattade på måndagskvällen beslut om att hyra närmare 11 000 kvadratmeter av Atrium Ljungberg för gymnasieutbildning, multihall, bibliotek och annan kulturverksamhet i BAS Barkarby i Barkarbystaden.


Ämnen i artikeln:

Atrium LjungbergJärfällaBarkarbystaden

Kommunstyrelsen i Järfälla kommun fattade på måndagskvällen beslut om att hyra närmare 11 000 kvadratmeter av Atrium Ljungberg för gymnasieutbildning, multihall, bibliotek och annan kulturverksamhet i BAS Barkarby i Barkarbystaden.

Vid årsskiftet 2014/2015 startade Atrium Ljungberg och Järfälla kommun ett gemensamt arbete med att utveckla en regional mötesplats i Barkarbystaden; BAS Barkarby. Kommunstyrelsens beslut om att Järfälla kommun ska förhyra närmare hälften av den första etappen av BAS Barkarby innebär ett steg närmare förverkligande.

– Kommunens verksamheter är en viktig grund för att fortsätta fylla BAS Barkarby med spännande innehåll. Vi är mycket glada över att vara en del av utvecklingen av Barkarbystaden som kommer att växa kraftigt de närmaste åren med bostäder, arbetsplatser och nya besöksmål, säger Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg.

Hyresavtalen omfattar lokalytor om cirka 6 500 kvadratmeter för utbildning och cirka 4 300 kvadratmeter för kultur- och fritidsverksamhet. Tanken är att alla högskoleförberedande gymnasieprogram i kommunen ska samlas i BAS Barkarby som kommer att ha plats för cirka 950 elever. Kultur- och fritidsdelen kommer att innefatta ett folkbibliotek, en multihall för idrott och mässor med läktarplats för närmare 500 personer, projektverkstäder, danssal och konsthall. Utöver kommunens verksamheter planeras även för högskoleutbildning, kontor, restaurang, café och gym.

Hyresavtalen är villkorade av antagen detaljplan och marköverlåtelseavtal samt av investeringsbeslut i Atrium Ljungbergs styrelse. Planerad byggstart är under första kvartalet 2017 och inflyttning beräknas ske i juni 2019.

Hela BAS Barkarby ska byggas i två etapper på en total byggrätt om cirka 50 000 kvadratmeter. Etapp 2 kommer innehålla ett hundratal bostäder och ett hotell. Preliminär byggstart för andra etappen är vid årsskiftet 2020/2021.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.