torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Atrium Ljungberg hyr ut i Söderhallarna

Publicerad: 22 augusti 2017, 04:12

Foto: Atrium Ljungberg.

Atrium Ljungberg har tecknat ett hyresavtal med mediekoncernen Omnicom på 2 300 kvadratmeter i Söderhallarna vid Medborgarplatsen i Stockholm.

Ämnen i artikeln:

Atrium LjungbergCushman & WakefieldCushman & WakefieldStockholm

Det är bolaget huvudkontor som i slutet av juni flyttade in i lokalerna, tillsammans med samtliga av koncernens bolag i form av mediebyråerna OMD och PHD. Totalt sysselsätter koncernen över 200 personer.

– Ett krav för vår flytt har varit att samtliga våra bolag ska kunna bedriva sina verksamheter och ha sina kontor helt fristående från varandra, vilket Söderhallarna med dess storlek möjliggjort . Genom att vi har etablerat oss mitt på Södermalm bland stor kommers runt omkring har vi fortsatt goda förutsättningar för att växa vår verksamhet, kommenterar Ali Tajbakhsh, CEO på Omnicom Media Group.

Det var i slutet av 2016 som Atrium Ljungberg förvärvade fastigheten Fatburen 2 vid Medborgarplatsen av Stockholms stad för knappt 400 miljoner kronor. Köpet innebär att bolaget idag äger och förvaltar båda fastigheterna som Söderhallarna består av. Atrium Ljungberg ser en potential i att kunna skapa en bra helhet av fastigheterna.

– Med förvärvet av Fatburen 2 har vi nu möjlighet att påverka Medborgarplatsen som helhet vilket är väldigt roligt. Vi vill att Medborgarplatsen, som ju är Södermalms hjärta, ska vara en sammanhängande, levande stadsmiljö med en intressant blandning av verksamheter, säger Petter Klingofström, uthyrningschef kontor på Atrium Ljungberg.

Hyresavtalet med Omnicom Media Group sträcker sig över fem år och är ett så kallat grönt hyresavtal.

Cushman & Wakefield var Omnicoms rådgivare.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev