Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Arkitektfirma hyr 1 600 kvm i i k-märkt byggnad på Södermalm

Publicerad: 31 augusti 2022, 08:10

Tobaksmonopolet ritades av Ivar Tengbom och stod färdigt 1938, då som huvudkontor för Svenska Tobaksmonopolet AB.

Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

Arkitektfirman Cedervalls kommer att hyra CA Fastigheters byggnad Tobaksmonopolet 14 på Södermalm i Stockholm. Det skriver fastighetsbolaget i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

CA FastigheterCedervall arkitekterSödermalmStockholmSvepet

Flytten går från en närbelägen adress och innebär att arkitektfirman får en helt egen byggnad till sitt förfogande. Lokalerna, där Cedervalls flyttar in i februari 2023, är fördelade på 4 plan och omfattar totalt 1 600 kvadratmeter.

Läs mer: ”Fastighetsägare har tagit sig vatten över huvudet” - C&W om kontorsmarknaden framåt 

– På Maria Bangata 6 får vi full flexibilitet och möjlighet att anpassa lokalerna efter våra behov. Cedervallhuset kommer att bli en kreativ och inkluderande plats som uppfyller alla krav på dagens hybridarbete. Med ett eget hus har vi också möjlighet till kreativa samarbeten, evenemang och utrymme för att hyra ut till arkitekter eller andra spännande verksamheter säger Björn Stillefors, vd på Cedervall, i ett uttalande.

Byggnaden är grönglassad av Stadsmuseet då den anses vara ett gott exempel på funktionalistisk arkitektur. Byggnaden ritades av Ivar Tengbom och stod färdig 1938, då som huvudkontor för Svenska Tobaksmonopolet AB.

New Property Uthyrning agerade rådgivare åt CA Fastigheter i samband med uthyrningen.

Mårten Arvidsson

Webbredaktör (vikarie)

marten.arvidsson@mittmedia.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.