Måndag30.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Uthyrning

AMF tecknar avtal i nytt Urban Escape-hus

Publicerad: 22 December 2016, 12:45

Delar av Urban Escape. Bild: AMF Fastigheter.

AMF Fastigheter har tecknat ett första hyresavtal med investment-bolaget EQT om de två högsta våningarna i det hus som just nu byggs i korsningen Hamngatan/Regeringsgatan i Urban-Escape kvarteret.


Ämnen i artikeln:

AMF FastigheterUrban Escape

Avtalet avser 10 år.

– Det centrala läget och de kreativa och innovativa elementen i kvarteret ökar vår tillgänglighet, säger Patrik Burnäs, administrativ chef på EQT i Stockholm.

Urban Escape-projektet har nått halvtid. Samtidigt som ombyggnationen pågår så invigs i mars 2017 de två hotellen At Six och Hobo på Brunkebergstorg. Just nu pågår även rivning av den nuvarande fastigheten i korsningen Hamngatan/Regeringsgatan som efter årsskiftet når markplan. I januari börjar det nya huset byggas upp. EQT flyttar in under våren 2019 i samband med att huset är färdigbyggt och hela kvarteret väntas stå klart.

– Det är otroligt spännande att vi redan nu börjar se mixen av företag och människor i kvarteret, säger Niklas Haglund, projektchef Urban Escape.

Kvarteret i sin helhet består av fem hus, fyra gator, två torg, hotell och en galleria mitt i city.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

AMF FastigheterUrban Escape

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.