Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Alecta hyr ut till Trafikverket i Göteborg

Publicerad: 25 april 2017, 05:33

Bild: Newsec.

Trafikverket har tecknat avtal med Alecta om att hyra 12 600 kvadratmeter kontor i kvarteret Kopparn i Gullbergsvass, Göteborg. Uthyrningsuppdraget har legat på Newsec.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeGöteborgTrafikverketNewsecAlecta

Det nya avtalet sträcker sig över sex år, och startar när verket flyttar in den första juli nästa år.

– Trafikverket efterfrågade en modern och miljöklassad fastighet med närhet till Centralstationen, som samtidigt skulle kunna erbjuda en effektiv och flexibel lösning för sitt nya Regionkontor i Göteborg. Vi är väldigt glada att ha kunnat tillgodose samtliga dessa behov i kvarteret Kopparn. Med sitt centrala läge ligger fastigheten strategiskt helt rätt på både kort och lång sikt, säger Ulf Birk, uthyrningsansvarig på Newsec.

Det var 2011 som Alecta köpte fastigheten, som Newsec förvaltat sedan dess. Under året kommer bland annat IF Skadeförsäkring att lämna sitt över 9 000 kvadratmeter stora kontor i huset. I och med avtalet med Trafikverket är fastigheten återigen fullt uthyrd.

– Kvarteret Kopparn ligger mitt i det blivande Centralenområdet som genomgår en omfattande om- och nybyggnation de närmaste åren. Trafikverket kommer sannolikt att vara med om en spännande utveckling och vi tror att deras närvaro kan bidra positivt till de förändringar som nu sker, säger Roddy Carlsson, affärsansvarig på Newsec Asset Management.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.