tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

AL utvecklar skola i Slakthusområdet

Publicerad: 7 april 2022, 10:09

Foto: Atrium Ljungberg / Cedervall Arkitekter

Atrium Ljungberg etablerar en gymnasieskola i Slakthusområdet, i Stockholm. Hyresavtal har tecknats med SISAB om cirka 6000 kvadratmeter.

Ämnen i artikeln:

SlakthusområdetAtrium LjungbergSISAB

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Gymnasieskolan kommer uppföras i den nordvästra delen av Slakthusområdet och investeringen beräknas uppgå till 320 miljoner kronor. Ambitionen är att certifiera byggnaden med Miljöbyggnad Guld. Skolan ska inhysa cirka 800 elever och planeras öppna till skolstart 2026.

Läs även: Atrium Ljungberg starka i omställningen - slår konkurrenter på fingrarna

– Vår målsättning är att nya Slakthusområdet ska återspegla den innovationskraft som satt Sverige på världskartan. En av nyckelfaktorerna i det svenska innovationssystemet är samverkan mellan utbildningsväsende, näringsliv, civilsamhälle och entreprenörer. Att placera utbildning på olika nivåer, sida vid sida med näringsliv, kreativa nätverk och kultur är centralt i strategin för utvecklingen av Slakthusområdet, säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg, i bolagets pressmeddelande. 

Hyresavtalet avser 6000 kvadratmeter uthyrningsbar yta och har en avtalstid om 15 år. Avtalet ska godkännas i kommunfullmäktige den 13 juni 2022 och detaljplanen går upp för antagande i augusti 2022.

Läs även: Kortsiktig huvudvärk när Wihlborgs siktar högt i hållbarhetsarbetet

– Stockholm byggs med gemensamma krafter, även när det gäller samhällsfastigheter. Det är därför glädjande att vi nu tar ett första och viktigt steg mot en ny gymnasieskola i Slakthusområdet. Området som helhet kommer att bli ett mycket bra exempel på hur vi skapar en attraktiv, modern och innovativ stadsdel med blandade funktioner och myllrande folkliv, säger Joakim Larsson (M), stadsbyggnadsborgarråd.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev