tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

AL gör dubbla uthyrningar i Slakthusområdet

Publicerad: 23 november 2021, 12:22

Foto: Natee Meepian/Getty Images

Två aktörer flyttar in i Atrium Ljungbergs Hus 26 i Slakthusområdet i Stockholm. Hosoi och Stockholm Roast öppnar lyssningsbar, restaurang och bageri.

Ämnen i artikeln:

SlakthusområdetAtrium Ljungberg

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Den nischade lyssningsbaren Hosoi har sedan 2017 huserat på Hotel At Six på Brunkebergstorg i Stockholm, men fick till följd av pandemin stänga ner sin verksamhet i början av 2021. Nu nystartar Hosoi i helt egen regi i Hus 26 i Slakthusområdet och kommer inhysa bar, restaurang och lyssningsrum. 

– Målet har varit att hitta en lokal på en plats där människor genuint känner sig välkomna och i Hus 26 i Slakthusområdet har vi verkligen hittat en miljö som passar oss. Hosoi kommer att erbjuda en scen där personer och genrer som i många rum anses för smala, i stället får kreativ frihet – och ges utrymme. Vi har alltid velat, och kommer alltid vilja, värna skivsamlarkultur och det fina med att upptäcka ny musik, säger Victor Sanchez, grundare Hosoi, i ett pressmeddelande. 

Läs även: AL miljardköper i Slakthusområdet

Intill Hosois nya bar öppnar även Stockholm Roast som utökar med restaurang, vinbar och bageri. Kafferostarna Johan Montan Ahlgren och Öner Kulbay flyttade 2020 in i en tillbyggnad till Hus 26. I lokalen ryms idag själva produktionen och rostningen, en kaffebar, butik samt restaurang och vinbar. 

– Att få vara en del i detta fantastiska projekt och att redan i ett års tid kunnat verka i Slakthusområdet har gett oss många nya insikter och nya idéer. Vår vision är att göra ett mikrokosmos från alla våra resor de senaste tio åren. Vårt ställe ska kännas som en vinbar i Tokyo, en krog i Paris och ett café i Sao Paolo. Vi kommer ha tre olika enheter som hör ihop konceptuellt, en restaurang med öppet kök, ett bageri och en matbar med vinfokus som under dagtid förvandlas till espressobar, säger Johan Montan Ahlgren, medgrundare Stockholm Roast, i pressmeddelandet. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev