Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

AkzoNobel bryter hyresavtal i Sickla

Publicerad: 18 oktober 2013, 05:19

Kemikalieföretaget AkzoNobel har meddelat Atrium Ljungberg att man inte kommer att fullfölja sitt hyresavtal i Sickla som tecknades i december 2010. Avtalet var 15-årigt och gällde AkzoNobels nya huvudkontor som skulle inrymmas på en nybyggd yta om 7 800 kvadratmeter.


Ämnen i artikeln:

AkzoNobelAtrium Ljungberg

Kemikalieföretaget AkzoNobel har meddelat Atrium Ljungberg att man inte kommer att fullfölja sitt hyresavtal i Sickla som tecknades i december 2010. Avtalet var 15-årigt och gällde AkzoNobels nya huvudkontor som skulle inrymmas på en nybyggd yta om 7 800 kvadratmeter.

I sin kommentar till Atrium Ljungbergs kvartalsrapport skriver vd Ingalill Berglund att AkzoNobel hävdar att bygglovet inte omfattar hela den planerade verksamheten men att Nacka kommun intygar att bygglovshandlingarna är korrekta.

”Arbetet med att projektera och färdigställa lokalerna har pågått under ett par års tid i bästa samförstånd. AkzoNobels agerande är förvånade men vi kan konstatera att stora delar av den verksamhet som var tänkt att inrymmas i den nya byggnaden har sålts,” skriver hon vidare.

Atrium Ljungberg har skrivit ner fastighetens värde och kommer att rikta skadeståndsanspråk mot AkzoNobel.

Sverrir Thór

Källa: Atrium Ljungbergs kvartalsrapport

Ämnen i artikeln:

AkzoNobelAtrium Ljungberg

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.