måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Akademiska Hus hyr ut 1 500 kvm i Campus Solna

Publicerad: 1 februari 2023, 15:54

"Det finns ett stort intresse av att flytta till Campus Solna", säger Anna Alsborger, fastighetsdirektör på Akademiska Hus.

Akademiska Hus hyr ut 1 500 kvadratmeter till läkemedelsbolaget Xspray Pharma i Campus Solna, nära Haga Staden. AH ska bygga om Scheelelaboratoriet åt hyresgästen för 56 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

SvepetAkademiska HusAnna AlsborgerSolna

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Campus Solna är en viktig del av den framväxande Hagastaden – innerstadsdelen där Stockholm och Solna möts.

Nu står det klart att Xspray Pharma flyttar till området i november 2023.

För att möjliggöra flytten kommer Akademiska Hus att totalrenovera delar av Scheelelaboratoriet och på en yta om cirka 1 500 kvadratmeter skapa de moderna kontors- och labbmiljöer som Xspray Pharma behöver för att kunna expandera sin verksamhet.

Läs mer: Klart: Pfizers huvudkontor till Life City

Ombyggnaden av Scheelelaboratoriet beräknas starta i februari 2023 och vara klar i november samma år.

– Akademiska Hus är vana vid vår typ av verksamhet och är en trygg partner när vi nu går in i en kommersiell fas, med flera produkter till marknaden de närmaste åren, säger Per Andersson, vd på Xspray Pharma, i en kommentar.

Det var i samband med att Karolinska Institutet under 2018 flyttade delar av sin verksamhet till det experimentella forskningslaboratoriet Biomedicum, som en unik vakans uppstod som ger möjlighet för nya företag att etablera sig på området.

Utöver investeringen i ombyggnaden av Scheelelaboratoriet har Akademiska Hus sedan dess investerat över en halv miljard kronor i andra ombyggnationer på Campus Solna med inriktning på att kunna erbjuda verksamheter inom life science möjlighet att hyra allt från en enstaka kontorsstol och labbänk till lokaler med plats för större labbmiljöer och hela huvudkontor.

Läs mer: Klart: Hit flyttar JM sitt nya huvudkontor

Av de ombyggnationer som redan är färdigställda eller som kommer att bli det inom kort, är samtliga ytor fullt uthyrda eller har målsättningen att bli det under 2023.

– Det finns ett stort intresse av att flytta till Campus Solna, som med sitt strategiska läge i direkt anslutning till Karolinska Institutet även ger närhet till en rad andra myndigheter, företag och organisationer med koppling till utbildning och forskning inom medicin och hälsa, säger Anna Alsborger, fastighetsdirektör på Akademiska Hus, i en kommentar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev