Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Acrinova hyr ut 1 500 kvm nyproduktion till detaljhandelsjätte

Publicerad: 29 juni 2022, 11:23

Det blir Jysk som kommer att hyra 1 500 kvm i ett handelsområde i skånska Löddeköpinge, meddelar fastighetsägaren Acrinova.


Ämnen i artikeln:

AcrinovaSkåneSvepet

Sommaren 2021 förvärvade det sydsvenska fastighetsbolaget Acrinova fastigheten Kävlinge Löddeköpinge 23:1 som utgörs av ett handelsområde med hyresgäster som Max, Lager 127, Dollarstore och Åhléns Outlet. I köpet ingick även en byggrätt på 3 800 kvm.

Det är på denna byggrätt som en byggnad på 1 500 kvm kommer att uppföras. Hyresgäst blir detaljhandelskedjan Jysk som kommer att flytta in i byggnaden våren 2023. Byggnaden byggs i enlighet med Acrinovas så kallade Nollvison, vilket innebär en klimatneutral fastighet som avger så lite klimatavtryck som möjligt.

Läs mer: Jätteaffär: Internationell spelare köper mark för 3 miljarder – gör entré på svenska marknaden 

– Vår plan för fastigheten i Löddeköpinge har hela tiden varit att utveckla den till en ännu attraktivare handelsplats med högre genomströmning av besökare. Genom att knyta till oss ännu ett välkänt varumärke bygger vi vidare i enlighet med vår vision. Vi för dialog med ytterligare intressenter gällande den resterande delen av byggrätten, säger Ulf Wallén, vd på Acrinova, i en kommentar.

Rådgivare i affären har varit Svensk Kapitalmarknadsgranskning AB.

 

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

AcrinovaSkåneSvepet

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.