Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

7 000 lägenheter lediga till uthyrning

Publicerad: 21 januari 2016, 13:53

Trots den akuta bostadsbristen i landet finns det totalt 21 273 lägenheter som står outhyrda. Av dem är nästan 7 000 tillgängliga för omedelbar uthyrning.


Ämnen i artikeln:

SCB

Trots den akuta bostadsbristen i landet finns det totalt 21 273 lägenheter som står outhyrda. Av dem är nästan 7 000 tillgängliga för omedelbar uthyrning. Detta visar nya siffror från SCB.

Majoriteten av de outhyrda lägenheterna är sådana som är under reparation, ombyggnad eller ska rivas. 6 794 lägenheter står dock lediga för uthyrning.

Det kanske kan låta mycket, men det är det lägsta antalet outhyrda lägenheter som uppmätts sedan 1991.

Även om antalet lägenheter lediga till uthyrning har minskat i hela landet så är det fortfarande stora regionala skillnader. Av de lediga lägenheterna finns 3 av 4 i kommuner med mindre än 75 000 invånare.

Högst andel lediga lägenheter i det allmännyttiga beståndet finns i Bengtsfors kommun med 7,7 procent, följt av Storfors med 6,0 procent.

Undersökningen baseras på samtliga ordinära lägenheter i allmännyttiga bostadsföretag samt ett urval av lägenheter upplåtna med hyresrätt i privatägda flerbostadshus.

Maria Nordlander

Källa: Statistiska Centralbyrån

Ämnen i artikeln:

SCB

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.