Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

60 hyresrätter till Helsingborg

Publicerad: 18 juni 2015, 07:01

Helsingborgshem bygger 60 nya hyresrätter i stadsdelen Husensjö. “Med det här projektet ger vi Husensjö en större bredd av boendealternativ och ser samtidigt till att utveckla kvaliteter i området som gagnar alla som bor där”, säger Helsingborgshems vd Jonas Hansson.


Ämnen i artikeln:

HelsingborgHelsingborgshemFastighetsmarknaden i Sydsverige

Helsingborgshem bygger 60 nya hyresrätter i stadsdelen Husensjö.

– Att skapa fler bostäder i redan bebyggda områden är ett viktigt bidrag för att möjliggöra stadens tillväxt och utveckling. Med det här projektet ger vi Husensjö en större bredd av boendealternativ och ser samtidigt till att utveckla kvaliteter i området som gagnar alla som bor där, säger Helsingborgshems vd Jonas Hansson.

Lägenheterna, som består av 2:or och 3:or, kommer att byggas i två punkthus, efter en detaljplaneändring av området kring Tyringegatan där Helsingborgshems befintliga bostäder ligger.

– Vi har jobbat med material och funktioner för att hålla nere månadskostnaden utan att för den skull göra avkall på kvaliteten. Men det viktigaste bidraget till en lägre månadskostnad är att vi skapat planlösningar som ger trivsamma och välfungerande lägenheter samtidigt som de är mycket yteffektiva, säger projektledare Emma Järund.

Byggstarten är beräknad till slutet av året och inflyttning sker under våren 2017.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Helsingborgshem

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.