Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

3-procentig hyresökning i Göteborg

Publicerad: 14 september 2018, 09:39

Göteborg.

Foto: Sverrir Thór.

Hyran för kontor i centrala Göteborg bedöms ha nått en nivå på 3 300 kronor, enligt den senaste utgåvan av JLL Nordic Outlook.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeGöteborgJLL

Kontorsyta fortsätter att vara något av en bristvara i Göteborg, enligt rapporten. Vakansgraden är nere på tioårslägsta och hyrorna stiger.

Hyrenivån är drygt tre procent högre än för ett år sedan. Även utanför innerstaden pressas hyresnivån uppåt av stark efterfrågan och nyproduktion. Med start från 2019 väntas dock ökat utbud av nyproducerad kontorsyta att tillta som bör innebära att utbudet kommer mer i balans med efterfrågan, enligt rapporten.

– Trycket på kontorsmarknaden i Göteborg är fortsatt högt. Företag efterfrågar moderna, effektiva och flexibla kontorslokaler i bra lägen så de utvecklingsprojekt som är på gång fyller väl den efterfrågan som finns. I takt med att nya projekt i attraktiva lägen färdigställs så kan man också förvänta en fortsatt hyresuppgång i dessa produkter, säger Cecilia Gunnarsson, analyschef på JLL.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.