onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

129 hyresrätter på Södermalm

Publicerad: 8 september 2015, 04:50

Stockholms kommunfullmäktige fattade på måndagen ett genomförandebeslut om 129 hyresrätter i Rosenlundsparken på Södermalm. Stockholmshem investerar 451 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

Karin WanngårdStockholms stad

Kommunfullmäktige i Stockholm stad inledde på måndagskvällen höstterminen med sammanträde.

Bland annat fattade man ett genomförandebeslut om 129 hyresrätter i en del av Rosenlundsparken på Södermalm, med en förskola med fem avdelningar i botten. Det kommunala bostadsbolaget Stockholmshem investerar 451 miljoner kronor i projektet.

Staden rustar samtidigt upp kvarvarande del av Rosenlundsparken.

”Under det borgerliga styret i Stockholm 2006 till 2014 skedde en historisk utförsäljning av de allmännyttiga bostadsbolagens lägenheter. Under perioden minskade allmännyttans bestånd med omkring 30 000 hyresrätter. Merparten av dessa lägenheter såldes genom ombildningar i Stockholms innerstad och i närförort. (…) Det föreslagna projektet innebär ett viktigt tillskott av allmännyttiga hyreslägenheter på Södermalm och är ett positivt exempel på hur det är möjligt att förtäta staden på ett hållbart sätt.” skriver finansborgarråd Karin Wanngård å kommunstyrelsens vägnar i utlåtandet.

Flera borgerliga partier påpekar att Vänsterpartiet tidigare, när Alliansen drev projektet, var kritiska till det, och att det fortfarande kallas ”tragiskt” på Vänsterpartiet Södermalms hemsida.

Maria Nordlander

Källa: Stockholms Kommunfullmäktige, Vänsterpartiet Södermalm hemsida

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev