lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

100 nya hyresrätter i Bromma

Publicerad: 20 juni 2016, 07:54

Svenska Bostäder ska bygga 100 hyreslägenheter i projektet Västerledsstråket i Bromma, Stockholm. Husen kommer att byggas som så kallade Stockholmshus.

Ämnen i artikeln:

BrommaStockholmshusenSvenska Bostäder

Svenska Bostäder ska bygga 100 hyreslägenheter i  projektet Västerledsstråket i Bromma, Stockholm. Husen kommer att byggas som så kallade Stockholmshus.

Hela projektet består av 200 till 300 nya bostäder, där vägen Västerled ska omvandlas från trafikled till mer av en stadsgata. Svenska Bostäder har nu fått en markanvisning för 100 av bostäderna.

– Stockholm är en snabbt växande stad och vårt arbete är att på ett hållbart sätt förvalta och bygga nya bostäder till alla som vill leva här. Vi arbetar för att så snabbt som möjligt bidra till nya bostäder. Därför är det extra glädjande att vi får bygga Stockholmshus i en sådan fin miljö, Pelle Björklund, VD Svenska Bostäder.

Det var i höstas som Stockholms bostadsborgarråd Ann-Margarethe Livh (V) presenterade idén kring Stockholmshusen. De går ut på att Stockholms allmännyttiga bostadsbolag i en gemensam satsning bygger husen. Man hoppas att de massproducerade hyresrätterna ska sänka produktionskostnaderna med 25 procent, vilket sedan ska avspeglas i hyran.

Byggstart av bostäderna planeras till 2019.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev