måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

1 100 bostadsrätter blir hyresrätter

Publicerad: 4 oktober 2018, 12:01

Efter att bostadsrättsmarknaden svajat det senaste året har 1 100 svårsålda bostäder ombildats till hyresrätter. Flest står Wallenstam för, 370 stycken. Det skriver Hem&Hyra.

Ämnen i artikeln:

BarkarbystadenHyresgästföreningenWallenstam Fastigheter

Efter att bostadsrättsmarknaden svajat det senaste året har 1 100 svårsålda bostäder ombildats till hyresrätter. Flest står Wallenstam för, 370 stycken. Det skriver Hem&Hyra.

Wallenstam fick stor uppmärksamhet när man för ett år sedan meddelade att 170 bostäder i Solberga görs om till hyresrätter. Man har även gjort om 133 lägenheter i Mölndal och 75 i Sundbyberg, skriver tidningen.

Andra bolag som gått samma väg är Stena Fastigheter som omvandlar 75 bostäder i Jakobsberg och 81 i Uppsala.

Även ett Peab-projekt i Märsta Port har köpts av Rikshem och uppförs istället som hyresrätter.

– Det är en trend att bostadsrätter blir hyresrätter, vi känner till fem projekt bara i år. Jag tror vi kommer att få se fler projekt i Barkarbystaden där man byggt många bostadsrätter lagom till att marknaden blev sämre, säger Stefan Björk från Hyresgästföreningen, som bland annat förhandlar hyrorna för Stenas lägenheter i Jakobsberg, till Hem&Hyra.

I Barkarbystaden har man ändrat målet för fördelningen av bostads/hyresrätter. Det låg tidigare på 70 respektive 30 procent, men ligger det på 50 procent bostadsrätter och 50 procent hyresrätter.

– Det långsiktiga målet är 70 procent bostadsrätter men i perioder som nu när det är lite sämre marknad för bostadsrätter kan vi ändra målet tillfälligt, säger Tony Chmielewski från exploateringskontoret i Järfälla till tidningen.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev