Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Ytterligare miljard för Slussen

Publicerad: 10 oktober 2014, 13:02

I Stockholms stads senaste lägesredovisning framgår det att slutkostnaden för Slussen blir drygt en miljard dyrare än tidigare beräkningar. Tidplanen kommer också att behöva justeras.


Ämnen i artikeln:

Slussen

Trafikanläggningarna är planerade att tas i drift 2021 men då detaljplanen för bussterminalen upphävts kommer man genomföra en översyn av tidplanen.

Slussen, vars byggstart flyttats fram kontinuerligt under flera år, har tidigare beräknats kosta 8 miljarder kronor. Nu har Exploateringskontoret justerat upp beloppet i den senaste lägesredovisningen där man skriver:

”Efter beaktande av de förändringar som skett sedan genomförandebeslutet, kompletterat med så kallad successiv kalkylering och efter ett omfattande besparingsarbete visar den nuvarande bedömningen på en slutkostnad på cirka 9 115 miljoner. Därutöver innebär den nu föreslagna överenskommelsen om bussterminalen ökade kostnader om cirka 890 miljoner och ökade intäkter om cirka 670 miljoner”

Hela lägesredovisningen hittar du här.

Redaktionen

Källa: Stockholms stad

Ämnen i artikeln:

Slussen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.