Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

WSP köper Faveo – växer med 400 medarbetare

Publicerad: 30 juni 2015, 11:09

Magnus Meyer och Knut Jonny Johansen.

Foto: WSP.

WSP förvärvar Faveo, med 160 medarbetare i Sverige och 230 i Norge. “Med förvärvet blir vi nu ledande i Norden inom projektledning för samhällsbyggnadssektorn”, säger Magnus Meyer, VD WSP Norden.


Ämnen i artikeln:

NorgeWSPMagnus Meyer

WSP förvärvar Faveo, med 160 medarbetare i Sverige och 230 i Norge.

– Med förvärvet blir vi nu ledande i Norden inom projektledning för samhällsbyggnadssektorn. Verksamheterna kompletterar varandra väl. Faveo med stark kompetens av projektledning inom anläggning och energi, och WSP med en ledande roll inom hus och anläggning, säger Magnus Meyer, VD WSP Norden.

WSP avyttrade nyligen sina aktier i Multiconsult A/S, som börsintroducerades  i slutet av maj. Förvärvet av Faveo blir startpunkten för WSPs nya tillväxtstrategi för Norden och man letar nu efter förvärvskandidater i alla de nordiska länderna.

Vad gäller personalen kommer den inte att påverkas av sammanslagningen.

– Utgångspunkten är att vi vill växa ytterligare, och har en tydlig expansionsagenda i både Sverige och Norge. Vi har ingen detaljerad plan vad gäller personalen, utan nu måste vi lära känna varandra på djupet, men planen är att både WSPs och Faveos verksamhet ska växa, säger Magnus Meyer.

Magnus Meyer säger till Fastighetsnytt att varumärket kommer att bytas ut över tid, men att bolagen under en övergångsperiod kommer att behålla sina respektive namn.

Faveos svenska verksamhet kommer att integreras i WSP Sverige under hösten 2015 och kommer att ledas av Mickey Johansson, affärsområdeschef WSP Management. För verksamheten i Norge blir Knut Jonny Johansen VD och Magnus Meyer blir styrelseordförande.

– På Faveo har vi kontinuerligt utvecklat verksamheten och arbetat mot höga mål. Genom att bli en del av WSP får vi internationell och organisatorisk styrka. För våra medarbetare innebär det nya möjligheter för vidareutveckling, säger Knut Jonny Johansen VD för Faveo AS.

När Fastighetsnytt frågar om priset för förvärvet får vi veta att det enligt överenskommelse inte får offentliggöras.

Maria Nordlander

Källa: Pressmeddelande WSP

Ämnen i artikeln:

NorgeWSPMagnus Meyer

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.