Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Wonna I de Jong köper för halv miljard

Publicerad: 15 februari 2016, 15:33

Alexander Östling, Wonna I de Jong Schaefer och Noriko Östling.

Foto: Peter Ortvik.

Wonna I de Jong investerar i en ny fastighetsportfölj, som bland annat innehåller Hässelby Familjehotell. Förvärvet uppgick till cirka 500 miljoner kronor och säljare är Bengt Linden. Beståndet i bolaget ökar med cirka 40 procent i och med förvärvet.


Ämnen i artikeln:

Wonna I de Jong

När Fastighetsnytt talar med Wonna I de Jong berättar hon att man letat i många år efter rätt förvärv men det som erbjudits varit för stora objekt eller enstaka fastigheter, men man var endast intresserade av ett bra, sammanhängande bestånd. Det hittade man nu och totalt handlar det om 18 fastigheter, 4 höghus, tiotal låghus med bostäder, samt flera kommersiella byggnader med bland annat skola och förskola. Förvärvet genomfördes 21 januari.
– Beståndet är exakt det vi letat efter. Det är ett väldigt speciellt bestånd med familjehotellet byggt av Olle Engkvist och som vi nu förvärvar av Bengt Linden. Ett fantastiskt bestånd att få köpa och som vi vill förvalta på lång sikt. Det handlar om nästan 400 lägenheter och vi ökar vårt redan befintliga bestånd med cirka 40 procent, till 1250 lägenheter och 260 kommersiella lokaler, säger Wonna I de Jong Schaefer, till Fastighetsnytt.

Wonna I de Jong Fastigheter är ett familjeägt företag, som drivs av Wonna I de Jong Schaefer, hennes son Alexander Östling och hennes sonhustru Noriko Östling. Wonna I de Jong uppger att man är intresserade av att köpa mer.
– Vi är beredda att förvärva ytterligare, vi har ekonomin att expandera och är öppna för nya affärer.

Mattias Fröjd

Ämnen i artikeln:

Wonna I de Jong

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.