Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Willhem säljer stort Malmö-bestånd

Publicerad: 11 december 2017, 11:20

Peter Strand, vd på Victoria Park och Olof Andersson, vd på Trianon.

Foto: Victoria Park/Trianon.

Victoria Park och Trianon förvärvar 722 lägenheter i Malmö för 795 miljoner kronor. Säljare är Willhem som även säljer kommersiella lokaler.


Ämnen i artikeln:

Victoria Park FastigheterWillhem BostadFastighetsmarknaden i SydsverigeMalmöTrianon Fastigheter

Victoria Park och Trianon förvärvar 722 lägenheter i Malmö för 795 miljoner kronor. Säljare är Willhem som även säljer kommersiella lokaler. Totalt omfattar beståndet knappt 48 000 kvadratmeter.

− Som bolag har vi haft en hög expansionstakt de senaste åren. Nu är det naturligt att se över vårt fastighetsinnehav och värdera strukturen, både utifrån att vi ökar investeringstakten i våra hus och att vi ökar andelen nyproduktion generellt, säger Mikael Granath, vd på Willhem.

De fyra fastigheterna som säljs ligger i Lindängen i Malmö. Beståndet är delvis renoverat och fullt uthyrt.

– Det är glädjande att kunna genomföra denna affär tillsammans med Trianon. Vi har sedan tidigare en betydande del av vårt totala bestånd i Malmö, vilket innebär en effektiv och skalbar förvaltning, säger Victoria Parks vd Peter Strand.

Förvärvet sker i bolagsform och är baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 795 miljoner kronor, där köpeskilling för aktierna preliminärt uppgår till cirka 551 miljoner kronor, varav Victoria Park betalar cirka 231 miljoner kronor och Trianon cirka 320 miljoner kronor.

Det förvärvade bolaget kommer efter tillträdet att fissioneras och Victoria Park respektive Trianon konsoliderar var sin del. Victoria Park kommer då att bli långsiktig ägare till närmare 300 lägenheter och Trianon till drygt 400 lägenheter.

– Fastigheterna ligger i nära anslutning till vårt befintliga bostadsbestånd på Lindängen i Malmö och vi ser detta som ett strategiskt tillfälle att öka vår närvaro i området och kommer att ge ytterligare effektivitet i förvaltningen. Vi är glada att göra förvärvet tillsammans med Victoria Park. Det kommer att stärka det fortsatta utvecklingsarbetet i området, säger Trianons vd Olof Andersson.

Tillträde beräknas ske den 1 mars 2018.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News