Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Willhem säljer i Malmö

Publicerad: 28 maj 2015, 08:53

Willhem har ingått avtal om försäljning av sju bostadsfastigheter i Seved, Södra Sofielund, till Mava Fastigheter AB. Ytterligare ett avtal har tecknats för en enskild fastighet i samma område. Köpare av den fastigheten är Lifra Fastigheter i Malmö AB.


Ämnen i artikeln:

CatellaMalmöWillhem Bostad

De båda affärerna omfattar tillsammans 135 hyreslägenheter och är belägna i området Södra Sofielund i Malmö.

Den första försäljningen (Mava Fastigheter AB) avser sju bostadsfastigheter och innehåller sammanlagt 106 lägenheter samt ett fåtal lokaler, med en total uthyrningsbar yta om 9 035 kvadratmeter.

Den andra försäljningen (Lifra Fastigheter i Malmö AB) avser en bostadsfastighet med 29 lägenheter. Bostadsytan är 2 268 kvadratmeter. Båda köparna äger och förvaltar redan idag fastigheter i det aktuella området.

– Willhem har vuxit kraftigt de senaste åren och förvärvat över 17 000 lägenheter, varav drygt 2 000 i Malmö. När vi nu säljer 135 lägenheter är det ett led i att se över fastighetsstrukturen och skapa mer effektiva förvaltningsenheter. Detta är ett naturligt steg, men jag vill poängtera att affären inte påverkar vår långsiktiga strategi och ambition för Malmö, kommenterar Willhems vd Mikael Granath.

Frånträde sker den 3 juni. Catella har varit Willhems rådgivare i affären.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Willhem

Ämnen i artikeln:

CatellaMalmöWillhem Bostad

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.