tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Willhem köper i Sorgenfri i Malmö: “Kan bli unikt”

Publicerad: 2 oktober 2019, 04:50

På tomten ligger i dag en kontorsfastighet som ska rivas. Trianon köpte den av Vasakronan 2018. Foto: Vasakronan

Industriområdet Sorgenfri ska utvecklas till en kvartersstad med bostäder. Nu säljer Trianon AB en del av sitt bostadsprojekt i Norra Sorgenfri till Willhem.

Ämnen i artikeln:

Trianon FastigheterWillhem Bostad

Industriområdet Sorgenfri ska utvecklas till en kvartersstad med bostäder. Nu säljer Trianon AB en del av sitt bostadsprojekt i Norra Sorgenfri till Willhem.

Det är fastigheterna Smedjan 15 och en del av Smedjan 13 som ingår i affären där fastighetsvärdet beräknas till 435 miljoner kronor. Först när Trianon byggt färdigt bostäderna sker det formella tillträdet och Willhem blir nya ägare. Det väntas ske 2023.

Efter fastighetsreglering kommer den nya fastigheten att bestå av cirka 9 800 kvadratmeter hyresbostäder fördelat på 256 lägenheter och utöver det cirka 675 kvadratmeter lokaler. Projektet säljs i bolagsform som ett nyckelfärdigt, uthyrt flerbostadshus och kommer att uppföras enligt Miljöbyggnad Silver.

Behåller en etapp

Försäljningsavtalet avser den första av två etapper nybyggnation av ungdomsbostäder på Norra Sorgenfri i Malmö. På den andra etappen planerar Trianon att i egen regi bygga och långsiktigt förvalta ungdomsbostäder, vilka delvis kommer att byggas parallellt.

– Vi producerar nästan lika mycket åt oss själva, säger Olof Andersson, vd på Trianon till Fastighetsnytt.

Mikael Granath, vd på Willhem, säger i ett pressmeddelande att affären befäster bolagets långsiktiga närvaro i regionen.

− Vi är glada över att förvärva nyproduktion i Sorgenfri, ett spännande stadsutvecklingsprojekt i Malmö med stora möjligheter att bli något unikt.

Enligt Mikael Granath har bolaget ögonen öppna för andra tänkbara köp i Malmö.

– Vi förvärvar gärna mer i Malmö, eftersom vi vill växa där, uppger Mikael Granath för Fastighetsnytt.

Ett kvarter bort ligger den tomt där ett stort tältläger för EU-migranter revs för cirka fyra år sedan. En händelse som fick stort medialt utrymme.

Nordanö har agerat rådgivare åt Willhem.

Andreas Jennische

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev