Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Willhem köper för fem miljarder

Publicerad: 7 april 2016, 04:38

Foto: Sverrir Thór

Som Fastighetsnytt tidigare rapporterat om är Akelius bestånd i västra Sverige till salu. Nu visar det sig att Willhem är köpare av de 4 300 lägenheterna. Prislappen? Fem miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

Akelius FastigheterWillhem Bostad

Som Fastighetsnytt tidigare rapporterat är Akelius bestånd i västra Sverige till salu. Nu visar det sig att Willhem är köpare av de 4 300 lägenheterna. Prislappen? Fem miljarder kronor.

Willhems västsvenska expansion sker genom avtal om förvärv av 119 fastigheter med totalt 4302 hyreslägenheter till ett överenskommet fastighetsvärde om 5 miljarder kronor.

Fastigheterna är belägna i Göteborgsområdet, Borås, Skövde, Trollhättan, Lysekil samt Karlstad, varav störst andel lägenheter finns i Borås (cirka 1500) respektive i Göteborgsområdet (cirka 1000).

Beståndet varierar i storlek och ålder och den totala uthyrningsbara arean är 309 052 kvadratmeter.

Affären ligger enligt ett pressmeddelande i linje med Willhems tillväxtstrategi, att växa på de orter där företaget finns etablerat i dag och samtidigt utvärdera nya, intressanta marknader. Totalt växer beståndet nu till 22 800 lägenheter fördelat på 13 orter i Sverige.

– Det är roligt att vi kan växa rejält i befintligt bestånd som Borås och Göteborgsområdet samtidigt som vi expanderar på nya orter, till exempel Trollhättan och Skövde. Samtliga fastigheter har attraktiva lägen, är välskötta och har utmärkt potential, säger Willhems vd Mikael Granath.

Det samlade värdet på Willhems fastighetsbestånd uppgår efter ingånget avtal till 23,2 miljarder kronor, vilket är en ökning med 27 procent sedan årsskiftet.

Willhem kommer även att ta över Akelius personal på de aktuella orterna. Förvärvet är villkorat av konkurrensprövning och tillträde beräknas ske den 30 september.

Tidigare förslag till utdelning ändras. Styrelsen föreslår, med anledning av affären, att ingen utdelning görs.

Texten uppdateras

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News